De bouillons van Parijs
Brasserie & Bouillon
Eén van de mooiste art-nouveau restaurants in Parijs vind je aan Rue du Faubourg St Dénis, Bouillon Julien. De oorsprong van brasseries en bouillons gaat terug in de 19e eeuw. Ik heb me laten vertellen dat de bouillons ontstaat zijn doordat een slager een concept bedacht had om voor weinig geld een goed stuk vlees met een bouillon te serveren aan de arbeiders van Les Halles. Door de populariteit ontstonden er veel meer bouillons. Er zijn zelfs brasseries die hun concept hebben omgegooid naar een bouillon restaurant, vanwege het succes van bouillons.
Je vindt in deze eetgelegenheden van tegenwoordig eenvoudige betaalbare gerechten uit de traditionele franse keuken. Reserveren is meestal niet mogelijk. De bediening is vaak snel en dat is ook fijn met zoveel couverts (150-200 zitplaatsen).
Gerechten waar je aan kunt denken wanneer je van plan bent om een bouillon te bezoeken is: œuf mayonaise, groentesoep, prei vinaigrette, escargots met kruidenboter als voorgerechten en vlees- en visgerechten als hoofdgerecht tegen hele bescheiden prijzen.
Ik ben aan bouillon Julien voorbij gelopen, maar mijn nieuwsgierigheid is zeker gewekt. Welke ga jij bezoeken?
❤️ Bouillon Chartier (Grand Boulevards)
❤️ Bouillon Pigalle
❤️ Bouillon Julien
❤️ Bouillon Chartier (Mont Parnasse)
❤️ Bouillon Racine
❤️ Le petit Bouillon Pharamond
Lees ook: Zijn wij te kieskeurig? Mijn persoonlijke ervaring Bouillon Chartier (Rue du Faubourg Montmartre)