Bonjour Septembre

Op het moment dat ik dit schrijf, duurt het nog 18 dagen voordat ik weer een voet in Parijs zet. Dat zijn voor mij moment waar ik naar uit kijk. De Thalys die vaart mindert om Gare du Nord binnen te rijden. Ik realiseer me dat de zomer weer te snel voorbij is gevlogen.

September heeft zijn intrede gedaan. Ik hou van het najaar. De kracht van de zon wordt minder en het is minder warm, maar toch voel je de zon op je huid. Perfect weer om te genieten van alles wat Parijs te bieden heeft. Ook op bewolkte regenachtige dagen kun je je prima vermaken in de stad. Najaarsperikelen, de natuur gaat zich gaat zich voorbereiden op de winter en de bladeren aan de bomen geven kleur aan de omgeving.

Parijs gaat zich voorbereiden op het nieuwe seizoen

Als je in Augustus in Parijs was, is het je misschien opgevallen dat er een aantal café’s en restaurants zomersluiting hadden. In September gaat alles weer open en hoe leuk is het dan om de nieuwe menu’s voor het komende seizoen te proberen?

Ben je een echte foodlover? Dan is dit seizoen perfect voor jou. Immers ieder nieuw seizoen komt er een nieuwe kaart. Macoronhuizen presenteren hun nieuwe smaken en decoraties.

In de tuinen van de Tuilerieën vindt in het najaar ook een transformatie plaats. Er wordt ruimte gemaakt voor de Kerstfestiviteiten. Je vindt er dan allerlei foodkraampjes die de smaakpupillen verleiden. Het is bijna onmogelijk om een keuze te maken. Al je zintuigen worden hieraan gesproken. De geur, de presentatie, ik hou ervan. Denk aan wafels en crêpes, pizza’s, kebab, champagne, oesters, suikerspinnen, gebakken hamburgers, worstjes. Als klap op de vuurpijl het reuzenrad waarmee je over Parijs kunt kijken.

Het Najaar is, ik zeg het nog een keer, echt de moeite waard om Parijs te bezoeken. Denk je eens in, November en December. Het decor van Parijs gehuld in duizenden lichtjes, De etalages nog rijker en mooier ingericht. De gezelligheid en warmte binnen, je zit aan een tafeltje aan een glas Champagne te nippen of geniet van een kop warme chocolademelk en ziet de voorbijgangers op straat voorbij gaan.

Ik adviseer je wanneer je naar Parijs gaat om een planning te maken, dan haal je nog meer uit deze mooie stad.

Wanneer ga jij naar Parijs?


Miranda


Lichtjes verlichten Avenue Montaigne

Patissiers komen met de nieuwe smaken voor het seizoen.


Vorige
Vorige

Shoot, Walk & Talk 1:1 mentorsessie in Parijs

Volgende
Volgende

Interview met Darina Nykl